Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up
זעפרן

תבלינים מרוקאים

תבלינים במרוקו

מרוקו היא ארץ אקזוטית משופעת בתבליני תיבול ווצמחיית חליטה ומרפא. מגדלי התבלינים הם מהמראות המצולמים ביותר במרוקו וריחם הארומטי אופף את הסימטאות. תבלינים מוכרים לנו במרוקו מקבלים עוצמה ייחודית המזינה את האופי המרוקאי התוסס והחם ופותחת צ’אקרות. הכמון של מרוקו הוא עוצמתי במיוחד. אשתף מחוויה אישית שבקניית הכמון במרוקו ואיכסונו במזוודה בין הבגדים, מספר כביסות לאחר מכן לא הפיגו מעוקצו של הריח שנספג בהם. התבלינים בשילושב עם שיטות הבישול המסורתיות בטאבון מפיצים ריחות שמעוררים את בלוטות הטעם למנעד שלא מוכר לנו. הפפריקה המרוקאית במרוקו צבעה עז יותר וריחה עז שמעיד על טריות ותחלופה תמידים. במטבח המרוקאי מקובל לקנות את התבלינים בשלמותם ורק סמוך לבישול לטחון אותם כדי לא לתת לארומה להתנדף.

התבלינים שמרבית הישראלים ירכשו במרוקו

זעפרן -הזהב האדום

הזעפרן מופק מצלקת של צמח הכורכום התרבותי, ממשפחת האירוסים, נחשב לתבלין היקר ביותר בעולם, גרם ממנו יעלה 40-60 ₪. בכל פרח מצויים 3 צלקות בלבד (שערות) פריחתו אחת לשנה ואת הצלקות ניתן לקטוף בחודשים אוקטובר-נובמבר. כדי להפיק גרם זעפרן יש צורך ב4,000 פרחים, ק”ג זעפרן יש צורך ב100,000-200,000 פרחים ו80 שעות עבודה. מחירו היקר יוביל לזיופים רבים (שערות תירס צבועים בבורדו), ואיכויות ירודות. הזעפרן המרוקאי נחשב למשובח ביותר. ככל שהוא בגוון בורדו עמוק יותר הוא איכותי יותר, הזעפרן הכתום נחשב לנחות ואינו מומלץ. מחקרים הוכיחו שהזעפרן מסייע לטיפול בדיכאון, הפרוזק המקומי. סגולותיו הרפוטיות מעבר לכך הם בריפוי דלקות, מניעת התפשטות גידולים סרטניים וחיזוק המערכת החיסונית. הזעפרן משתלב ומשביח את תבשילי הבשר, כבש, דגים ועוף. ההמלצה שלנו לקנות מקואופרטיבים ייחודיים.

ראס אל חנות

מיקס תבלינים מרוקאי אופייני. המשמעות של השם נזר החנות. לכל חנות תבלינים יש את המתכון שעובר מדור לדור של רקיחת המיקס, התבלינים והכמות הפרופורציונאלית של כל מרכיב. בבסיס ראס אל חנות מכיל שבעה תבליני יסוד אותם ניתן להעשיר בתבלינים ארומטיים והמהדרים ירקחו 28 תבלינים במיקס כולל ניצני וורדים ונענע. ראס אל חנות איכותי יכיל תבלינים יקרים כגון משייה ולכן ההבדלים בין החנויות והאיכויות הוא מנעד אינסופי. ראס אל חנות יעשיר כל תבשיל בשרי ובעיקר קציצות וקבב.

משייה

משייה הסוד הכמוס של הבשלניות המרוקאיות. המעטפת של אגוז המוסקט, שימשה בתקופת בית המקדש כאחד מסממני הקטורת – הקושט. טעמו אגוזי ועשיר והוא ישדרג את טעמם של הקציצות וקציצות הדגים. תבלין מנצח שיקפיץ את התבשיל לכדי חוויה קולינרית.

תבלינים נוספים מומלצים שאיכותם במרוקו טובה יותר: הפפריקה, כורכום, זנגביל, הל, כמון, כוכבי אניס

צמחי מרפא

שייח- לענת המדבר, משמש לבעיות עיכול וכאבי בטן

קריסטל לפתיחת האף